top of page
Fiataloknak

Ifjusági inspirációs program

BEVEZETÉS

Korunkra jellemző helyzetünk – változékony gazdaság, kiszámíthatatlan háttér, erős verseny helyzet, magas elvárások, kiemelkedően jelen lévő függőségi lehetőségek – napi szinten nehézséget jelenthetnek a családi élet egyensúlyának megteremtésében és az abban élő fiatal korosztály stabil „fészek” és háttérország élményének megélésében. Ami biztos, az a változás maga. Ezeknek a szituációknak a kezelése, s az egyéni utak megtalálásának folyamata új, egyéni alkatokhoz és sajátosságokhoz illeszkedő eszközök és technikák általi megerősítésért kiált.

KÜLDETÉSÜNK:

Abban hiszünk, hogy a tinédzserek friss, új impulzusokkal teli életet igényelnek, amelyek megerősítik őket a tehetségeikben, erősségeikben, egyéni képességeikben, s olyan erős támogató praktikákkal töltik fel „zsebeiket”, amelyet mindezek használatában és továbbfejlesztésében támogatják őket.

Ezek az értékek jelenleg csak kis mértékben részei életüknek, így minden eddiginél több pozitív impulzusra van szükségük, miközben minden eddiginél erősebb a bizonytalanság, s csábítás melyek között erősnek és stabilnak kell maradniuk. Ezeknek a nehézségeknek a kezelési technikája korábban kell, hogy megérkezzen, mint a nehézséget okozó szituációk maguk, méghozzá nem a megelőzés, hanem sokkal inkább a megerősítés, inspirációk és célok fokozása által.

Számos tapasztalatunk támasztja alá, hogy a coaching eszköztára kiváló lehetőséget teremt a fiatal generációk életének egyensúlyteremtésében is.

CÉLOK:
Önbizalom, stabilitás és akarati késztetések megerősítése-

Terek és lehetőségek biztosítása annak érdekében, hogy az egyéni motivációk és inspirációk megélénküljenek.

Az egyéni életek egyensúlyának fokozása, a legalább 9 életterület elve alapján, biztosítva ezáltal, egy kiegyensúlyozottabb jelenlétet, létharmóniát.

ESZKÖZÖK:

Egy szakmai csoport által – coachok, művészek, terapeuták, antropozófiai szakemberek – minden fiatal számára olyan általános és csoport folyamatokat biztosítunk, melyet követően egyéni támogatást kap egy általa választott coach vagy mentor által.  

A program lépései:

  1. Megismerés, megértés, megnyugvás

  2. Tapasztalás, gyakorlati átélés

  3. Feloldás: fizikai, lelki, analógikus

  4. Figyelem, építés, erősítés

  5. Új impulzusok, inspirációk

  6. Gyakorlati megismerések

  7. Célok és stratégiák

  8. Visszacsatolás, követés

Train the trainer program: pedagógusok, szülők, szakemberek számára a fenti program szakmai elsajátításának lehetőségét biztosítjuk.

 

 

 

 

A program új impulzusok, inspirációk szakaszának  fontos találkozás sorozata ősszel elindult.

A szervezésben együttműködő partnerünk a Frangipani Studió Szellemi Múhely.

IDEÁLOK® – TALÁLKOZÁSOK- ÉLETUTAK

Bemutatkoznak érdekes szakmák, izgalmas életutak, álmaikat megvalósító emberek.

 

Küldetésünk:

Havonta egy alkalommal, elsősorban fiatalok számára, olyan találkozásokat, kirándulásokat szervezünk, ahol a különleges vagy épp hétköznapi szakmák egy-egy képviselőjét, alkalmanként legendás életútját, közelről, személyes benyomásaik által ismerhetik meg. Mindez inspirációt jelenthet számukra, megkönnyítheti saját útjaik megtalálását.

Kiválasztott beszélgető partnereink magával ragadó személyiségük által, akár fiatalok, akár már tapasztaltabbak, mély és megragadó személyes élményt nyújthatnak a jövőjüket magukban még formáló fiatalok számára éppúgy, mint az izgalmas életutak iránt érdeklődő felnőtt generációnak.

 

Abban hiszünk, hogy az élő átadás, megtapasztalás, egy-egy magával ragadó gondolat, bármelyikünk számára életre szóló élményt jelenthet, mely akár elindíthat minket egy új cél kiválasztása felé, vagy az is lehet, hogy bátorságot, impulzust ad, mely a hétköznapokban jelent majd fontos erőforrást.

 

Amikor lehetőség adódik rá, akkor olyan környezetben valósulnak meg ezek a találkozások, ahol a legmélyebben megtapasztalhatóan kapcsolódhatunk. Ilyen lesz az első alkalom is.

 

Fontos mottónk az önkéntes jelleg: a fiatalok is saját indíttatásból jelentkeznek, vesznek részt a programon, s mi és partnereink is önkéntes, segítő munkaként szervezzük a találkozásokat.

Az eseménysorozat részleteiről, eddigi és soron következő eseményeiről a www.frangipani.hu web oldalon tájékozódhatnak.

bottom of page