Coaching

Alapelvek / Felsővezetői coaching / Üzleti coaching / Csapat coaching 

Alapelvek

Etikusság / megbízhatóság / vezetői és szakmai tapasztalat  / személyre szabott eszköztár

 

 

Meggyőződésünk, hogy a megoldás mindenkiben ott rejlik. Hiszünk és bízunk partnereinkben, éppen ezért a hogyan kérdésre keressük a választ és nem a miértre. Tudjuk, hogy az apró változtatásoknak is erőteljes hatásai vannak, éppen úgy, ahogyan a cseppé formálódott harmat tovagyűrűző hullámzásra készteti az álló vizet.

 

 

 

 

 

"A megoldás Önben rejlik!" Execo

Felsővezetői coaching

Szervezeti hatékonyságfokozás / Inspiráció / Stratégia és célrendszer / Változásmenedzsment / Vezetői kompetenciák / Asszertív kommunikáció / Munka-magánélet egyensúly / Jól-lét / Flow

 

 

 

Korunk világgazdasága a vezetőket mindig újabb kihívások elé állítja. A „több teljesítményt kevesebbel" elvárásnak csökkenő létszámú munkaerővel, zsugorodó ösztönzési rendszerrel, és általános bizalomvesztés mellett kell megfelelniük.

 

A folyamat során a szervezet egyik top menedzsere a partnerünk, feladatunk elsősorban a leadership szerep hatékonyságának növelése, továbbá a stratégiai-,  a változásmenedzsment területeken felmerülő vezetői dilemmák  megoldása.

 

Executive coaching területen tudjuk a legtöbbet és a legjobbat nyújtani ügyfeleinknek, hiszen az Execo Partner coachok maguk is több éves vezetői tapasztalattal rendelkeznek. A coaching során értő és megbízható szakemberekkel, megoldásközpontú szemlélettel, a nemzetközi és hazai coach szakmában is sikerrel használt eszközrendszerrel támogatjuk ügyfeleinket.

 

 

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!"

Mahatma Gandhi

Üzleti coaching

Első 90 napos vezető / Inspiráció / Delegálás-motiválás / Asszertív kommunikáció / Munka-magánélet egyensúly / Hatékonyság / Konfliktuskezelés / Jól-lét / Flow

 

 

Személyes üzleti „kísérés”, gyakorlatias és támogató kapcsolat. Hitünk és tapasztalatunk szerint a coaching a jövőben rejlő lehetőségekre figyel, sikerélményt ad a vezetőnek, feladatainak és szerepkörének tudatosítása által.

"Nem nehéz kiváló döntéseket hozni, ha tisztában vagy az értékeiddel!"

Roy Disney

Team (csapat) coaching 

Csoport dinamika / kapcsolat-optimalizálás / szervezeti egységek közötti egyensúly / elköteleződés / motiváció

A team coaching eljárásai, gyakorlatai sokkal kellemesebbek és hatékonyabbak, mint a hagyományos csapatépítés.  Az általunk használt módszerek a szervezet erősségeire, kompetenciáira, múltbéli sikereire alapozva juttatják el a résztvevőket egy összehangoltabb együttműködési megoldásig.

A manapság oly gyakori csapatépítés gyakorta megáll a sokszínű programok által elért kellemes egymásra hangolódás pillanatnyi élményénél.

A csapat coaching ezen túl mutat, megoldást kínál olyan szervezeti egységeknek is, akik:

 

  • nagy horderejű változások előtt állnak,

  • belső feszültséggel terhes időszakot élnek meg, vagy épp

  • egy másik szervezeti egységgel szeretnék együttműködésüket továbbfejleszteni….
     

A megoldásközpontú team coaching egyik célja, hogy éljen ezzel a lehetőséggel és előremutatóan kihasználja azt, miközben lehetőség adódik a csapat továbbfejlődésére.

"Minden változás egy tervvel kezdődik. Annak sikere számos dologtól függ. Az elkötelezettség mélységétől. A cél iránti szenvedélytől. Az új irány elfogadásától. Az akadályok legyűrésébe fektetett elhivatottságtól...’...."

The Originals

Legújabb posztok

Iratkozzon fel coaching percekre!
(heti, rövid, friss gondolatébresztő)
Keresés 
Még nincsenek címkék.