top of page

Coaching

Alapelvek / Felsővezetői coaching / Üzleti coaching / Csapat coaching 

Alapelvek

Etikusság / megbízhatóság / vezetői és szakmai tapasztalat  / személyre szabott eszköztár

 

 

Meggyőződésünk, hogy a megoldás mindenkiben ott rejlik. Hiszünk és bízunk partnereinkben, éppen ezért a hogyan kérdésre keressük a választ és nem a miértre. Tudjuk, hogy az apró változtatásoknak is erőteljes hatásai vannak, éppen úgy, ahogyan a cseppé formálódott harmat tovagyűrűző hullámzásra készteti az álló vizet.

 

 

 

 

 

"A megoldás Önben rejlik!" Execo

Felsővezetői coaching

Szervezeti hatékonyságfokozás / Inspiráció / Stratégia és célrendszer / Változásmenedzsment / Vezetői kompetenciák / Asszertív kommunikáció / Munka-magánélet egyensúly / Jól-lét / Flow

 

 

 

Korunk világgazdasága a vezetőket mindig újabb kihívások elé állítja. A „több teljesítményt kevesebbel" elvárásnak csökkenő létszámú munkaerővel, zsugorodó ösztönzési rendszerrel, és általános bizalomvesztés mellett kell megfelelniük.

 

A folyamat során a szervezet egyik top menedzsere a partnerünk, feladatunk elsősorban a leadership szerep hatékonyságának növelése, továbbá a stratégiai-,  a változásmenedzsment területeken felmerülő vezetői dilemmák  megoldása.

 

Executive coaching területen tudjuk a legtöbbet és a legjobbat nyújtani ügyfeleinknek, hiszen az Execo Partner coachok maguk is több éves vezetői tapasztalattal rendelkeznek. A coaching során értő és megbízható szakemberekkel, megoldásközpontú szemlélettel, a nemzetközi és hazai coach szakmában is sikerrel használt eszközrendszerrel támogatjuk ügyfeleinket.

 

 

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!"

Mahatma Gandhi

Üzleti coaching

Első 90 napos vezető / Inspiráció / Delegálás-motiválás / Asszertív kommunikáció / Munka-magánélet egyensúly / Hatékonyság / Konfliktuskezelés / Jól-lét / Flow

 

 

Személyes üzleti „kísérés”, gyakorlatias és támogató kapcsolat. Hitünk és tapasztalatunk szerint a coaching a jövőben rejlő lehetőségekre figyel, sikerélményt ad a vezetőnek, feladatainak és szerepkörének tudatosítása által.

"Nem nehéz kiváló döntéseket hozni, ha tisztában vagy az értékeiddel!"

Roy Disney

Team (csapat) coaching 

Csoport dinamika / kapcsolat-optimalizálás / szervezeti egységek közötti egyensúly / elköteleződés / motiváció

A team coaching eljárásai, gyakorlatai sokkal kellemesebbek és hatékonyabbak, mint a hagyományos csapatépítés.  Az általunk használt módszerek a szervezet erősségeire, kompetenciáira, múltbéli sikereire alapozva juttatják el a résztvevőket egy összehangoltabb együttműködési megoldásig.

A manapság oly gyakori csapatépítés gyakorta megáll a sokszínű programok által elért kellemes egymásra hangolódás pillanatnyi élményénél.

A csapat coaching ezen túl mutat, megoldást kínál olyan szervezeti egységeknek is, akik:

 

  • nagy horderejű változások előtt állnak,

  • belső feszültséggel terhes időszakot élnek meg, vagy épp

  • egy másik szervezeti egységgel szeretnék együttműködésüket továbbfejleszteni….
     

A megoldásközpontú team coaching egyik célja, hogy éljen ezzel a lehetőséggel és előremutatóan kihasználja azt, miközben lehetőség adódik a csapat továbbfejlődésére.

"Minden változás egy tervvel kezdődik. Annak sikere számos dologtól függ. Az elkötelezettség mélységétől. A cél iránti szenvedélytől. Az új irány elfogadásától. Az akadályok legyűrésébe fektetett elhivatottságtól...’...."

The Originals

Legújabb posztok

Iratkozzon fel coaching percekre!
(heti, rövid, friss gondolatébresztő)
Keresés 
Még nincsenek címkék.
bottom of page